Ik vrees voor United, er zijn vijf goede spelers nodig die er direct staan
"Ik ben oprecht bang dat ze in de wildernis terechtkomen, net als Liverpool ooit"

"Ik vrees voor United, er zijn vijf goede spelers nodig die er direct staan"

21-08-2014 09:51
4

Paul Scholes, oud-speler van Manchester United, haalt donderdag opnieuw hard uit naar de club. Volgens de oud-international van Engeland moet United het roer snel omgooien voordat de club verdrinkt in het Premier League-moeras.

Met de komst van Louis van Gaal dacht United de terugval die ingezet werd onder David Moyes te stoppen. In aanloop naar het nieuwe seizoen vierde het positivisme hoogtij op Old Trafford, maar alle goede hoop lijkt na de thuisnederlaag tegen Swansea City op de openingsdag van het nieuwe seizoen als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Scholes legt nu de vinger op de zere plek. United moet aankopen doen: veel en snel. Zo niet, dan dreigt de club zijn status in Engeland in rap tempo te verliezen.

"Ik vrees voor Manchester United. Ik ben oprecht bang dat ze in de wildernis terechtkomen, net als Liverpool overkwam in de jaren negentig", zegt Scholes in The Independent. "Wat ze nodig hebben? Vijf spelers. Vijf goede spelers die direct hun mannetje staan en een situatie die wanhopig lijkt kunnen keren. Laat me één ding zeggen: ik ben er goed ziek van dat ik de club waarvoor ik zoveel heb gegeven als voetballer moet bekritiseren, maar United moet de terugval een halt toe roepen."