'Als dat klopt dan is dat een belediging voor Ajax en is de armoede heel groot'
"Cruijff, Kluivert, Seedorf, Van Basten, Bergkamp; zo'n club leidt zijn eigen Weigls op"

'Als dat klopt dan is dat een belediging voor Ajax en is de armoede heel groot'

21-08-2014 10:28
16

Ricardo Moniz, trainer van 1860 München, kan er met de pet niet bij dat Ajax in de markt zou zijn voor Julian Weigl. De Amsterdamse club zou één van de geïnteresseerde volgers van het grote talent zijn. Ook FC Twente houdt Weigl in de gaten, klinkt het in Duitsland.

De achttienjarige Duitser heeft ondanks zijn jonge leeftijd een prominente rol binnen de selectie van Moniz in München. Het bericht dat verschillende clubs uit het buitenland de jongeling op de korrel hebben, komt niet als een verrassing voor Moniz. Wel is de Nederlandse coach verrast dat een club als Ajax zijn oog heeft laten vallen op Weigl. Volgens Moniz zou Ajax in staat moeten zijn om zélf een speler als Weigl op te leiden.

"Als dat klopt", zegt Moniz in de Abendzeitung München over het bericht dat Ajax Weigl in de gaten houdt, "dan is dat een belediging voor Ajax! Cruijff, Kluivert, Seedorf, Van Basten, Bergkamp; zo'n club leidt zijn eigen Weigls op. Wanneer zij nu een Weigl uit Duitsland moeten halen, dan is dat een compliment voor ons, maar ook de armoede van Ajax. Dan is de armoede in Nederland heel groot."

Overigens lijkt de kans klein dat Weigl vertrekt uit München. De zaakwaarnemer van het talent liet donderdag weten dat de voetballer het prima naar zijn zin heeft bij de club. "Zijn hart is aan deze club verbonden. Hij kan bovendien veel leren onder leiding van Ricardo Moniz", aldus agent Ersin Akan in Bild.