Dit beeld zal komend seizoen niet vaak meer te zien zijn

'Ancelotti beslist keepersstrijd Real Madrid in voordeel clubicoon'
Casillas weer onbetwiste nummer één in doel van Koninklijke

'Ancelotti beslist keepersstrijd Real Madrid in voordeel clubicoon'

21-08-2014 11:30
3

Iker Casillas heeft de concurrentiestrijd nu wel gewonnen. De doelman van Real Madrid kreeg al de voorkeur boven aankoop Keylor Navas tijdens de wedstrijden om de Spaanse en Europese Supercup en trainer Carlo Ancelotti heeft de Spanjaard nu gebombardeerd tot eerste keus.

AS meldt dat Ancelotti geen herhaling van vorig seizoen wil, toen Diego Lopez in de competitie speelde en Casillas tijdens de Champions League en bekerduels de handschoenen aantrok. Lopez is inmiddels vertrokken naar AC Milan, maar Real Madrid haalde WK-uitblinker Navas binnen. Volgens de krant moet de Costaricaan genoegen met een rol op het tweede plan.

Ancelotti zou van Casillas namelijk zijn onbetwiste nummer één gemaakt hebben. Wel mag Navas tijdens duels om de Copa del Rey in actie komen. Mogelijk dat de van Levante afkomstige sluitpost ook in andere competities aan de bak mag. Real Madrid speelt bijvoorbeeld ook nog mee in het toernooi om de wereldbeker voor clubteams. Ook bestaat er volgens AS een kans dat Navas de tweede wedstrijd om de Spaanse Supercup speelt.

Casillas maakte tijdens het WK geen onuitwisbare indruk in het Spaanse doel. Onder meer tegen Nederland ging de keeper in de fout. Mede daardoor verloor de voormalige wereldkampioen met 5-1. Maar Ancelotti zou in de voorbereiding en in de wedstrijden tegen Sevilla (Europese Supercup) en Atlético Madrid (Spaanse Supercup) overtuigd zijn geraakt.