Jans polst Necid over aartsrivaal: Maar ik praat niet graag over Sparta
PEC-aanwinst tegen Sparta Praag voor het eerst in de basis

Jans polst Necid over aartsrivaal: "Maar ik praat niet graag over Sparta"

21-08-2014 11:55

Voor Tomás Necid staat er een bijzondere wedstrijd op het programma. Het kind van Slavia Praag staat donderdag met zijn nieuwe club PEC Zwolle tegenover de Tsjechische aartsrivaal Sparta Praag. Trainer Ron Jans maakte handig gebruik van de aanwezigheid van Necid in de selectie.

"Alles wat we van Sparta Praag wisten, controleer ik even bij hem. Bovendien leest hij ook wat er in de kranten daar verschijnt", zegt Jans over Necid, die vorige week als konijn uit de hoge hoed kwam. De spits wordt gehuurd van CSKA Moskou. Afgelopen weekend debuteerde hij als invaller tegen FC Dordrecht met een assist, donderdagavond staat de Tsjechische international voor het eerst in de basis.

Wedden

Meer odds

Dat uitgerekend Sparta Praag de tegenstander is, maakt het speciaal. Afgelopen seizoen keerde Necid voor een halfjaar terug bij Slavia en dus weet de aanvaller alles over de huidige staat van de opponent. "Maar ik praat niet graag over Sparta", grijnst Necid. "Die derby's was ik gewend. Dat ik na een week bij mijn nieuwe club precies tegen hen mijn basisdebuut maak, maakt het dit keer specialer. En dan ook nog eens op Europees niveau."

Jans denkt dat Necid klaar is om negentig minuten te kunnen spelen en posteert hem in de basis als nieuwe aanvalsleider. "We spelen tegen een Praagse ploeg en zeker gezien zijn fysiek, zijn kopkracht en de ervaring op dat niveau, denk ik dat wij zijn extra's kunnen gebruiken", verklaart de trainer van bekerwinnaar PEC.