'Van Dijk en Alderweireld in trek bij meerdere Premier League-clubs'
Voormalig eredivisionisten blijven op lijstjes van Engelsen staan

'Van Dijk en Alderweireld in trek bij meerdere Premier League-clubs'

21-08-2014 12:45
1

Virgil van Dijk en Toby Alderweireld zijn nog altijd zeer in trek bij diverse clubs uit de Premier League. Beide verdedigers met een verleden in de Eredivisie staan er goed op bij de clubs uit (sub)top.

Celtic-speler Van Dijk is een jaar na zijn vertrek bij FC Groningen in beeld gekomen bij Newcastle United, meldt The Scotsman. De centrumverdediger was eerder al onderwerp van gesprek bij onder meer Southampton en Swansea City, terwijl ook andere Europese clubs hem op het lijstje hebben geplaatst.

Naar verluidt is Newcastle United nu favoriet voor het aantrekken van Van Dijk, die dan ploeggenoot van Siem de Jong, Tim Krul en Vurnon Anita wordt. Manager Alan Pardew zou een groot bewonderaar van diens kwaliteiten zijn en een deadlinedagvoorstel voorbereiden. 

Ook Alderweireld heeft over interesse uit Engeland niet te klagen. De voormalig Ajacied speelde niet veel bij Atlético Madrid en zinspeelt op een vertrek. Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur houden de situatie scherp in de gaten, schrijven Engelse media.

Liverpool zou in actie komen als Daniel Agger verkocht wordt, terwijl Arsenal in Alderweireld een alternatief ziet voor Kostas Manolas. Ook Tottenham ziet geen eerste keus in de Belgische international, want The Spurs zagen een deal voor Villarreals Mateo Musacchio afketsen.