Sparta Praag is het Ajax van Tsjechië, ze worden geacht het spel te maken
Keller en Bosschaart beschrijven Sparta-coach Lavicka

"Sparta Praag is het Ajax van Tsjechië, ze worden geacht het spel te maken"

21-08-2014 14:01
4

Voor Stephan Keller en Pascal Bosschaart (foto) is de trainer van PEC-Zwolle tegenstander Sparta Praag een oude bekende. Zij werkten met Vitezslav Lavicka samen bij het Australische Sydney FC.

Keller, momenteel jeugdtrainer bij NAC Breda, weet zich nog maar al te goed dat de oefenmeester destijds rust zocht in de filosofie. “Hij leest vooral boeken van Russische en Tsjechische filosofen. Maar hij gebruikt dat nooit in zijn wedstrijdbesprekingen, hoor. Hij was gewoon op zoek naar rust in deze snelle voetbalwereld en die vond hij daarin”, zegt Keller donderdag tegenover Voetbal International.

Bosschaart twijfelt er niet aan dat Lavicka zijn ploeg goed heeft voorbereid op de wedstrijd tegen het geschiedenis schrijvende PEC Zwolle. "Daar ben ik honderd procent zeker van. Vitazs heeft ook zeker de selectie van PEC doorgelicht. Hij had altijd alles van A tot Z en tot in de puntjes geregeld."

Keller verwacht veel van de Tsjechen. "Sparta Praag is het Ajax van Tsjechië. Zij worden geacht om het spel te maken. De Tsjechische voetbalcultuur ligt ook niet zo ver af van de Nederlandse, ook zij willen aanvallen. Wij speelden onder hem dan wel niet het beste voetbal, maar dat kwam door de selectie die hij had. Maar de groep zal in Praag iets beter zijn", besluit de oud-speler tegenover het weekblad.