LIVE-discussie: neemt basisklant Ziyech FC Twente bij de hand in Europa?
Ziyech in de basis, FC Twente in Azerbeidzjan tegen Qarabagh

LIVE-discussie: neemt basisklant Ziyech FC Twente bij de hand in Europa?

21-08-2014 16:49
2

Voor FC Twente begint het Europese seizoen donderdag met de uitwedstrijd tegen FK Qarabagh. In de play-offs van de Europa League hopen de Tukkers een plek in de groepsfase af te dwingen.

FC Twente gaat de strijd met de Azerbeidzjanen aan met Hakim Ziyech als aanvallende middenvelder. De van sc Heerenveen overgekomen groeibriljant werkte deze week twee trainingen af bij de Enschedeërs en maakt donderdagavond zijn debuut voor FC Twente. Op het middenveld krijgt Ziyech gezelschap van Kyle Ebecilio en Kamohelo Mokotjo, die in een eerder stadium PEC Zwolle verruilde voor FC Twente.

In de achterhoede is opnieuw een plek weggelegd voor Rasmus Bengtsson. De Zweed mag vertrekken bij de nummer drie van vorig seizoen, maar is door het wegvallen van Andreas Bjelland plots een belangrijke pion in de verdediging geworden. Hoewel Bjelland kampt met een ribblessure, lijkt hij het competitietreffen van komend weekeinde met NAC Breda te redden. Bengtsson vormt een verdedigend duo met Darryl Lachman. Op de linksbackpositie neemt Robbert Schilder de plek van Dico Koppers over.

Opstellingen:
Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Lachman, Bengtsson, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Kusk, Castaignos, Mokhtar.

Opstelling FK Qarabagh: Sehic, Qarayev, Medvedev, Sadygov, Guseynov, Reynaldo, Muarem, Agolli, Dias, Richard, George.