Geïrriteerde Levchenko tikt Feyenoord op de vingers: Ze deden paniekerig
Oud-middenvelder vindt dat Feyenoord overdrijft

Geïrriteerde Levchenko tikt Feyenoord op de vingers: "Ze deden paniekerig"

21-08-2014 17:32
5

Evgeniy Levchenko vindt het maar niets hoe Feyenoord zich heeft uitgelaten over de situatie in Oekraïne. In Kiev spelen de Rotterdammers donderdag tegen FC Zorya Luhansk.

Feyenoord vertrok dinsdagmiddag vanuit Nederland naar Kiev en vliegt donderdagavond kort na het duel met de Oekraïners weer terug. Bovendien wilde de club liever niet in Kiev spelen. Dat schoot bij Levchenko, voormalig speler van onder meer Sparta Rotterdam en FC Groningen, in het verkeerde keelgat.

"Feyenoord deed, in de persoon van algemeen directeur Eric Gudde, paniekerig. Het is veilig in Kiev", zegt de oud-international van Oekraïne tegenover RTV Rijnmond. "Het is begrijpelijk dat het land wordt geassocieerd met de vliegramp met de MH17, maar Kiev is veilig verklaard door de UEFA en de FIFA. Ik ben er zelf in juni en in juli nog geweest om analyses te doen voor de televisie."

"Feyenoord moet daar juist een dag langer blijven en rondlopen en bij terugkomst vertellen hoe de situatie daar is. De oorlog en de situatie in Kiev zijn twee verschillende zaken", besluit Levchenko, die in een eerder stadium werd bijgestaan door FC Zorya Luhansk-trainer Yuriy Vernydub. Ook hij zit vol onbegrip.