FC Twente blijft in Azerbeidzjan steken op doelpuntloos gelijkspel
Tukkers komen niet tot een gewenst uitdoelpunt: 0-0

21-08-2014 19:51
5

In een vrij saaie wedstrijd heeft FC Twente donderdag een redelijke uitgangspositie verworven voor een plek in de groepsfase van de Europa League. Het elftal van trainer Alfred Schreuder bleef in Bakoe overeind tegen FK Qabarag (0-0), de kampioen van Azerbeidzjan. Volgende week staat in Enschede de return van het duel in de laatste voorronde van de Europese competitie op het programma.

Zo grossiert FC Twente voorlopig in gelijke spelen. De club opende de afgelopen weken het seizoen in de Eredivisie met onbesliste wedstrijden tegen SC Cambuur (2-2) en ADO Den Haag (1-1). FC Twente kwam nauwelijks in de problemen in de geboortestad van oud-schaker Gary Kasparov. Voor rust hoefde doelman Nick Marsman eigenlijk maar eenmaal serieus in actie te komen. Hij redde bekwaam op een inzet van Vuqar Nadirov. Na rust ontsnapte FC Twente nog een keer toen de Braziliaanse spits Reynaldo op doel schoot.

Bij FC Twente debuteerde Hakim Ziyech, afgelopen week overgekomen van sc Heerenveen. De spelmaker moet het aanvalspel van de rode brigade uit Enschede van creatieve impulsen voorzien. Dat lukte nog niet helemaal, maar Ziyech zorgde na 55 minuten wel voor het eerste gevaar van de bezoekers. Met een afstandsschot was hij dicht bij de openingstreffer. Het debuut van Ziyech bleef beperkt tot 75 minuten. Daarna maakte de middenvelder plaats voor Shadrach Eghan.

Kansen waren schaars in het volgepakte stadion in Bakoe. Toch lieten de enthousiaste toeschouwers de ene naar de andere wave over de tribunes rollen. Rasmus Bengtsson zette FC Twente na 65 minuten nog bijna op voorsprong. Op basis van het spelbeeld verdienden de Tukkers de zege ook niet. In de slotfase werkte Robbert Schilder de bal nog bijna in eigen doel. De linksback kreeg van zijn trainer de voorkeur boven Dico Koppers. (ANP)