WK-sensatie maakt tijd voor familie en neemt pauze als Amerikaans international
Howard stopt voorlopig bij Verenigde Staten

WK-sensatie maakt tijd voor familie en neemt pauze als Amerikaans international

21-08-2014 22:31

Everton-doelman Tim Howard zal zich tot september 2015 niet beschikbaar stellen voor het nationaal voetbalelftal van de Verenigde Staten. De 35-jarige doelman wil meer tijd overhouden voor zijn gezin, meldt de Amerikaanse bond donderdag op Twitter.

"Twaalf jaar lang pendelen tussen Europa en Amerika begint zijn tol te eisen", zegt Howard. "Ik mis mijn familie. Ik ben heel dankbaar dat bondscoach Jürgen Klinsmann mij die kans wil geven.'' Howard speelde sinds 2002 104 interlands voor de Verenigde Staten. Voor hij in 2007 naar Everton kwam, speelde hij voor Manchester United en North Jersey Imperials, MetroStars en MLS Pro-40 in zijn thuisland.

Howard was tijdens het afgelopen WK de absolute uitblinker aan de kant van de Verenigde Staten. Met name in de wedstrijd in de achtste finale tegen België bleek de sluitpost een lastig te nemen horde. De voorlopige afwezigheid van Howard biedt kansen voor Bradley Guzan en Nick Romando, die normaal gesproken de tweede en derde doelman waren bij de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann.