Belgisch succes in Europa League, blamage voor Lyon
Club Brugge en Lokeren boeken resultaat

21-08-2014 22:42

Club Brugge heeft donderdag het uitduel met Grasshoppers in de laatste voorronde van de Europa League met 2-1 gewonnen, terwijl ook Sporting Lokeren een knap resultaat boekte. Olympique Lyon kende een zwarte avond.

Brugge legde in Zürich de basis voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Michael Lang bracht de Zwitsers in Zürich binnen 10 minuten op voorsprong, maar via een eigen goal van Sanel Jahic kwamen de Belgen al snel op gelijke hoogte. Víctor Vázquez maakte er na een kwartier al 2-1 van. De return is volgende week in Brugge. Michael Dingsdag zat de hele wedstrijd op de bank bij Grasshoppers. Oud-PSV'er en aanvoerder van Club Brugge Timmy Simons speelde de hele wedstrijd.

Olympique Lyon blameerde zich door in eigen huis met 2-1 te verliezen van Astra Ploiești, dat vorig seizoen tweede werd in Roemenië. Steed Malbranque zette de Fransen na 25 minuten op voorsprong, maar de Roemenen kwamen in de tweede helft terug via Kehinde Fatai. Een door Constantin Budescu benutte strafschop bezorgde de Roemenen 10 minuten voor tijd zelfs de winst. De Fransen eindigden het duel ook nog eens met tien man na twee gele kaarten voor Lindsay Rose.

KSC Lokeren won thuis verrassend met 1-0 van Hull City uit de Premier League. Hans Vanaken maakte na een krap uur de enige goal in het Daknam-stadion. Real Sociedad boekte een 1-0 thuiszege op het Russische Kuban Krasnodar. Xavier Prieto maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt in San Sebastián.