Zwolse schlemiel treurt: Die bal was gewoon slecht ingeschoten
Van der Werff mist strafschop tegen Sparta Praag

Zwolse schlemiel treurt: "Die bal was gewoon slecht ingeschoten"

21-08-2014 23:36
3

Maikel van der Werff van PEC Zwolle voelde zich in de eerste helft van het Europese thuisduel met Sparta Praag (1-1) een grote schlemiel. In de 21e minuut verzuimde hij uit een strafschop zijn ploeg aan een dikverdiende voorsprong te helpen.

"Die bal was gewoon slecht ingeschoten. Daarom ging hij er niet in'', bromde Van der Werff na afloop. De centrale verdediger had het even zwaar na zijn pijnlijke fout. "Gelukkig reageerde het publiek positief. Dankzij de steun van de fans kon ik me toch nog vrij snel over deze domper heenzetten.'' Van der Werff baalde na afloop ook van de onnodige remise tegen de Tsjechische kampioen.

"Maar we hebben zeker in de eerste helft aangetoond dat we absoluut niet onder hoeven te doen voor Sparta Praag. We speelden in die fase voetbal zoals we gewend zijn om te doen: met een goede veldbezetting en prima positiespel. Jammer dat die goal niet wilde vallen, maar dat kwam uiteraard ook door mijn misser van elf meter. Maar de volgende keer neem ik hem weer, als het aan mij ligt.''