Zelfverzekerde De Jong: Ik weet zeker dat ik doelpunten ga maken
Aanvaller op zoek naar productiviteit

Zelfverzekerde De Jong: "Ik weet zeker dat ik doelpunten ga maken"

21-08-2014 23:46
6

Ondanks enkele grote mogelijkheden slaagde Luuk de Jong er donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhter Soligorsk niet in om het net te vinden namens PSV. De aanvaller treurt echter niet.

De Jong erkent dat hij zijn draai nog moet vinden in het elftal van PSV. "Het is natuurlijk wennen om in een nieuw team te spelen, maar ik voel me lekker. Ik ben blij dat ik weer negentig minuten kan voetballen. Ik denk ook dat het steeds beter gaat, met mij en het team. Soms komen de voorzetten niet aan en dat is jammer, maar dat komt nog wel. Ik wil gewoon heel graag scoren en ik weet zeker dat ik doelpunten ga maken", vertelt hij aan NUsport.

Over de wedstrijd zelf was De Jong gematigd tevreden. "We hadden meer moeten scoren. 2-0 of 3-0 had er zeker ingezeten, maar we speelden het vaak niet goed uit", aldus de spits, die komend weekend met PSV op bezoek gaat bij landskampioen Ajax. "We gaan vol voor de winst. Ik heb er zin in. Wedstrijden tegen Ajax in de Arena zijn mooi. We kunnen onze borst in ieder geval nat maken, want het is een heel ander soort tegenstander dan bijvoorbeeld NAC. Kansen gaan we daar sowieso krijgen, want we hebben een heel goede aanval."