Om te spelen en te werken met Louis van Gaal heeft die spelers echt goed gedaan
Voormalig PSV'er Bruggink: "Depay en Wijnaldum hebben echt een boost gekregen"

"Om te spelen en te werken met Louis van Gaal heeft die spelers echt goed gedaan"

22-08-2014 07:12
3

Ajax en PSV zijn het seizoen qua resultaten in de Eredivisie goed begonnen. Beide ploegen wonnen de eerste twee duels. In de derde speelronde staan de twee topteams uit Nederland tegenover elkaar. Arnold Bruggink kijkt uit naar een nieuwe wedstrijd voor de WK-gangers, de voormalig PSV'er ziet thuisploeg Ajax als favoriet.

"Wat ik heel mooi vind om te zien, is met hoeveel vertrouwen Memphis Depay en Georginio Wijnaldum van het WK zijn teruggekeerd. Die hebben echt een enorme boost gekregen", citeert De Telegraaf Bruggink. "Bij Ajax zie ik hetzelfde bij Daley Blind. De ervaring om op het hoogste podium te spelen en te werken met Louis van Gaal heeft die spelers echt goed gedaan."

Met die ervaring in de ploeg won PSV van Willem II en NAC Breda, terwijl Ajax de duels met Vitesse en AZ winnend afsloot. In eerste instantie was Bruggink niet onder de indruk van Ajax, na de wedstrijd tegen AZ is hij dat wel. "Ik vond Ajax in de eerste wedstrijd tegen Vitesse redelijk kwetsbaar ogen, maar uiteindelijk winnen ze met 4-1, dus waar hebben we het over? Vooraf had ik gedacht dat Ajax het moeilijk zou hebben in de tweede wedstrijd tegen AZ, maar toen vond ik ze echt goed spelen."

Naast PSV, dat op doelsaldo eerste staat, en nummer twee Ajax zijn er nog twee clubs zonder puntverlies. Ook FC Groningen en PEC Zwolle wisten de eerste twee duels te winnen. FC Groningen speelt komend weekend uit bij ADO Den Haag, PEC Zwolle ontvangt Vitesse.