Pellè mag hopen op interlanddebuut tegen Oranje na positief bericht van Conte
Southampton-aanvaller krijgt plek in voorselectie van Italië aangewezen

Pellè mag hopen op interlanddebuut tegen Oranje na positief bericht van Conte

22-08-2014 11:50
6

Na zijn transfer naar de Premier League is Graziano Pellè in aanzien gestegen in zijn vaderland Italië. De sterke aanvaller, die overkwam van Feyenoord, mag nu zelfs hopen op een debuut in de nationale ploeg van het land.

De 29-jarige Pellè speelde nog nooit een A-interland namens Italië. Wellicht komt daar verandering in na de aanstelling van Antonio Conte. De Italiaanse voetbalbond laat vrijdag op de officiële website weten dat Pellè is opgenomen in de voorlopige selectie van het land voor het oefenduel met Nederland. Op 4 september neemt Italië het in Bari op tegen Oranje. Vijf dagen later wacht de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.

Pellè is één van de dertig spelers die mag hopen op een plek in de definitieve selectie voor de twee interlands. Naast Pellè werden ook andere Italianen die in het buitenland actief zijn conform de regels van de FIFA geïnformeerd over hun plek in de voorselectie. Onder meer Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Thiago Motta, Marco Verratti, Salvatore Sirigu (allen Paris Saint-Germain) en Domenico Criscito (Zenit Sint-Petersburg) moeten eveneens rekening houden met een uitverkiezing.

In het geval van Mario Balotelli heeft de Italiaanse bond reeds contact opgenomen met Liverpool. De aanvaller staat op het punt zijn transfer van AC Milan naar de Premier League-club af te ronden. Inmiddels heeft Liverpool een verzoek ontvangen om Balotelli af te staan voor de komende twee interlands van Italië.