Scorende Lukoki: Ik geloof er heilig in dat we in Praag kunnen winnen
"Ik denk niet dat wij onderdoen voor dit Sparta Praag"

Scorende Lukoki: "Ik geloof er heilig in dat we in Praag kunnen winnen"

22-08-2014 08:08

Jody Lukoki bracht Zwolle donderdag even in extase. De buitenspeler schoot PEC Zwolle bij het debuut in Europa op voorsprong tegen Sparta Praag. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De scorende buitenspeler kijkt echter vol vertrouwen naar volgende week, dan staat de return op het programma.

"Het is heel jammer dat die 1-1 nog valt", zegt Lukoki in gesprek met NUsport. "Een uitdoelpunt telt toch voor twee. Het is ons bijna gelukt om te stunten. Als je de hele wedstrijd bekijkt, waren wij gewoon de betere ploeg. We speelden goed positiespel en hadden de beste kansen."

Lukoki kreeg woensdag te horen dat hij donderdag niet zou starten. De 21-jarige rechtsbuiten had last van zijn knie en Lukoki wilde met een fitte ploeg starten. Als invaller kwam hij binnen de lijnen. "Ik begon wat ongelukkig. Ik was nog te veel bezig met mijn knie. Dat zat tussen mijn oren. Ik vond dat ik wel in de wedstrijd groeide en die goal gaf me vertrouwen. Ik ben blij dat ik beslissend kon zijn. Uiteindelijk heb ik en het team goed gespeeld."

Met het 1-1 gelijkspel heeft PEC geen geweldige uitgangspositie, toch is Lukoki vol vertrouwen. "Ik weet niet wat we daar kunnen verwachten, maar ik denk niet dat zij achteruit gaan lopen. Ze spelen immers thuis. Ik denk niet dat wij onderdoen voor dit Sparta Praag. We hebben een goede ploeg en ik geloof er heilig in dat we daar kunnen winnen."