Van Nistelrooy haalt verhaal bij blunderende arbitrage voor 'minuut' stilte
PSV kan door blunder van arbitrage slechts kort overleden perschef herdenken

Van Nistelrooy haalt verhaal bij blunderende arbitrage voor 'minuut' stilte

22-08-2014 09:40
3

De in het Philips Stadion aanwezige mensen waren donderdag zwaar verontwaardigd over de 'minuut' stilte die in acht werd genomen voor het overlijden van oud-perschef Pedro Salazar. De arbitrage kapte het stiltemoment al na tien seconden af.

Verbaasde gezichten en gefluit op de tribune volgde. Waarom de Roemeens scheidsrechter Pavel Balaj al zo snel weer floot, is onduidelijk. Volgens het Eindhovens Dagblad is oud-Oranje-international Ruud van Nistelrooy na afloop verhaal gaan halen in de kleedkamer van de scheidsrechters.

Van Nistelrooy, assistent onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink, wilde bovenal opheldering voor de aanwezige familie van Salazar. De oud-PSV’er kreeg, in tegenstelling tot de pers, wél antwoorden van scheidsrechter Balaj. Hierover mocht hij echter niets tegen de pers zeggen.

Volgens het ED wilde de arbitrage aanvankelijk een reactie geven over het voorval, maar voorkwamen officials van de UEFA dat. Volgens het protocol van de Europese voetbalbond is het zo dat scheidsrechters na afloop van een wedstrijd niet met de pers mogen praten. PSV won het duel met Shakhtyor Soligorsk met 1-0 door een doelpunt van Adam Maher.