'Liverpool wil opmerkelijke clausule in contract 'bad boy' Balotelli'
Engelsen nemen geen enkel risico meer na tijdperk-Suarez

'Liverpool wil opmerkelijke clausule in contract 'bad boy' Balotelli'

22-08-2014 09:57
14

Dat Mario Balotelli naar Liverpool vertrekt, staat wel vast. De speler zelf moet alleen nog een akkoord bereiken onder welke voorwaarden hij op Anfield Road gaat voetballen.

Nu Liverpool ervaring heeft met Luis Suarez, wil de club niet nog een keer in de problemen komen door het gedrag van een bad boy. Dat Balotelli dat is, behoeft geen uitleg. Liverpool wil daarom een speciale clausule in de verbintenis van de Italiaan laten opnemen dat als hij zich misdraagt, het contract verscheurd kan worden. Dat meldt The Times. De club zou in dat geval geen torenhoge afkoopsom moeten betalen aan Balotelli.

De Italiaan is in Engeland beroemd geworden vanwege zijn verschillende uitspattingen. Zo stak hij ooit vuurwerk af in de badkamer van zijn eigen huis, waardoor er een brandje uitbrak. Ook gooide hij ooit een dartpijltje op een jeugdspeler van Manchester City en ging hij zijn trainer Roberto Mancini fysiek te lijf.

De fans van Liverpool moeten de hoop laten varen dat Balotelli maandagavond zijn debuut kan maken voor The Reds. Speler en club zouden de deal voor vrijdagmiddag 12.00 uur moeten hebben afgerond. Volgens de BBC zijn beide partijen echter nog in gesprek en is het daarom uitgesloten dat de deadline van de Engelse voetbalbond (FA) wordt gehaald. De spits nam donderdag al afscheid van zijn ploeggenoten bij AC Milan. Liverpool betaalt twintig miljoen euro voor Super Mario.