Veltman onthult tenminste één wijziging in Ajax-opstelling
Verdediger neemt plek in verdediging weer in

Veltman onthult tenminste één wijziging in Ajax-opstelling

22-08-2014 13:12
14

Ajax speelt zondag in de topper tegen PSV weer met Joël Veltman in de basis. Dat heeft de verdediger zelf onthuld in gesprek met de Amsterdamse zender AT5.

Veltman was de afgelopen weken nog niet speelklaar omdat hij pas begin augustus aansloot. Frank de Boer wilde zijn WK-gangers voorzichtig brengen, waardoor Veltman afgelopen weekend eerst met Jong Ajax speelminuten moest maken. Dat ging naar tevredenheid van de technische staf van het eerste elftal, want volgens Veltman zelf staat hij zondag om 16.45 uur aan de aftrap in de Arena.

Dat gaat ten koste van Mike van der Hoorn, die Veltman in de competitiewedstrijden tegen Vitesse en AZ verving. Dat deed de oud-speler van FC Utrecht verdienstelijk. De Boer heeft eerder echter aangegeven dat de WK-gangers het verdienen om in eerste instantie de voorkeur te krijgen boven hun concurrenten.

Anwar El Ghazi had op de vrijdagtraining overigens ook een hesje, wat erop kan duiden dat hij Ricardo Kishna uit de basis heeft gespeeld. Of Ricardo van Rhijn, die weer fit is na een hamstringblessure, de voorkeur krijgt boven Ruben Ligeon is onbekend.