Van Praag steunt PSV na onfatsoenlijke werkwijze UEFA
Minuut stilte veel te vroeg afgebroken

Van Praag steunt PSV na onfatsoenlijke werkwijze UEFA

22-08-2014 21:57
5

Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, hoopt dat de UEFA ervoor kan zorgen dat momenten van nagedachtenis bij voetbalwedstrijden overal gelijk zijn. Dat is volgens hem duidelijker en voorkomt onbegrip.

Van Praag, lid van de UEFA, reageert op het mislukte eerbetoon van donderdag voor de overleden oud-perschef Pedro Salazar van PSV. De aangekondigde minuut stilte voor het Europese duel met Sjachtor Soligorsk duurde slechts tien seconden.

PSV is zeer teleurgesteld over de manier waarop de Roemeense scheidsrechter Christian Balaj invulling gaf aan het eerbetoon aan Salazar. De club zal dat melden bij de UEFA. PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum en diverse andere spelers protesteerden direct al vergeefs bij de arbiter.

Overigens lijkt de reden van het afblazen al bekend. De arbiter kreeg via zijn oortje namelijk te horen dat hij per direct moest beginnen aan de wedstrijd omdat de UEFA eist dat alle wedstrijden op exact het afgesproken tijdstip van start gaan in verband met de televisierechten en sponsoren.