Feyenoord ziet na grondige studie af van komst Guidetti: Het risico is te groot
"Wij hebben daaruit niet de zekerheid gekregen dat hij op zijn topniveau kan terugkeren"

Feyenoord ziet na grondige studie af van komst Guidetti: "Het risico is te groot"

23-08-2014 07:00
4

John Guidetti keert niet terug in de Kuip. Feyenoord ziet af van het aantrekken van de voormalig publiekslieveling. De Rotterdamse club heeft te veel twijfels over de fysieke conditie van Guidetti, vertelt technisch directeur Martin van Geel.

"We hebben de medische dossiers van Guidetti uitgebreid en grondig bekeken", zegt Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben daaruit niet de zekerheid gekregen dat hij op zijn topniveau kan terugkeren. Het risico is te groot, zeker gezien de forse prijs. Wij durven het gewoon niet aan. Hoe jammer ik dat ook vind, want op basis van zijn verleden hier had hij zeker een tweede kans verdiend."

Guidetti kampte na zijn vertrek bij Feyenoord, enkele jaren geleden, met een mysterieuze virusinfectie. Die infectie hield de Zweed langdurig langs de kant. Manchester City was bereid om Guidetti voor vijf miljoen euro te laten vertrekken. Feyenoord wil dit risico niet nemen en vangt het duel met FC Utrecht opnieuw aan met Mitchell te Vrede in de spits. Het is nog niet duidelijk of aanwinst Colin Kazim-Richards zondag aan kan treden in de Kuip.