'Ancelotti schept duidelijkheid: Khedira mag vertrekken, Di Maria blijft welkom'
Duitser ontbreekt in wedstrijdselectie voor Supercopa en lijkt op weg naar Engeland

'Ancelotti schept duidelijkheid: Khedira mag vertrekken, Di Maria blijft welkom'

23-08-2014 07:19
5

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti werkt mee aan een vertrek van Sami Khedira. Dat valt op te maken uit de woorden van de Italiaan. De Duits international is ongelukkig in Madrid en wil vertrekken bij de club. Angel Di Maria blijft, als het aan Ancelotti ligt, wel speler van de Koninklijke.

Khedira werd de afgelopen weken in verband gebracht met een transfer naar Engeland. Chelsea, Manchester United en Arsenal werden allen genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van de wereldkampioen. Khedira besloot eerder een nieuwe contractaanbieding van Real Madrid te weigeren. Zijn huidige verbintenis loopt af in de zomer van 2015. De Spaanse club houdt een vertrek van de Duitser, die vrijdag ontbrak in de selectie voor de strijd om de Spaanse Supercopa, niet tegen, klinkt het in Spanje.

"Khedira kreeg toestemming", zegt Ancelotti. In de Spaanse en Duitse media doken foto's van Khedira op waarop te zien was dat hij op de dag van de wedstrijd in Duitsland verbleef. "Ik heb hem toestemming gegeven om te vertrekken. Wanneer een speler vrij is, ben ik niet geïnteresseerd in waar hij zich bevindt." Naast Khedira maakte ook Di Maria geen deel uit van de selectie voor de return tegen Atlético Madrid (1-0 verlies, red.). "Een tactische beslissing, we hadden Di Maria niet nodig."