PSV klimt tot in de top van de boom voor Depay: Een mooie opsteker voor de club
Depay zegt PSV toe het huidige seizoen af te maken bij de Eredivisie-club

PSV klimt tot in de top van de boom voor Depay: "Een mooie opsteker voor de club"

23-08-2014 07:48
12

Memphis Depay verlengt zijn contract bij PSV. De aanvaller, die na een uitstekend WK met het Nederlands elftal begeerd wordt door buitenlandse topclubs, zal zijn krabbel zetten onder een verbintenis tot de zomer van 2018 in Eindhoven.

"Een heel mooie opsteker voor de club, het team en ook Memphis zelf. Het is ook goed voor het Nederlandse voetbal dat zo'n goede speler in de Eredivisie blijft. Waarbij de credits uitgaan naar Marcel Brands, die deze mooie deal tot stand heeft gebracht", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met De Telegraaf over de verlenging van Depay.

Na het WK draaide de geruchtenmolen rondom Depay op volle toeren. Tot op heden meldde alleen Tottenham Hotspur zich in Eindhoven voor de aanvaller. Hoewel het nieuwe contract van Depay in Eindhoven geen garanties biedt dat de aanvaller de club trouw blijft, is een belangrijk onderdeel van het nieuwe contract de toezegging van Depay om het huidige seizoen af te maken in Eindhoven.

Als 'tegenprestatie' van de onderlinge afspraak heeft PSV de aanvaller beloond met een salaris dat volgens de krant 'in de nok van het loongebouw' ligt. "We hebben een strategische keuze gemaakt", zei Brands vrijdag over de verlenging van Depay. "Het budget dat beschikbaar was voor een eventuele aanvaller in de breedte is benut om Memphis te behouden."