'Vilhena heeft me niet kunnen overtuigen dat hij altijd in de basis hoort te staan'
"Te Vrede is misschien niet zo groot, maar zijn timing is fenomenaal"

'Vilhena heeft me niet kunnen overtuigen dat hij altijd in de basis hoort te staan'

23-08-2014 08:01
5

Wanneer Feyenoord erin slaagt Jens Toornstra over te nemen van FC Utrecht dan kan dat nog weleens ten koste gaan van Tonny Vilhena. Volgens Geert den Ouden wordt de middenvelder van Feyenoord mogelijk kind van de rekening.

"Vilhena speelt nu al twee jaar bij Feyenoord, maar hij heeft mij nog niet kunnen overtuigen dat hij altijd in de basis hoort te staan", zegt de oud-prof in gesprek met RTV Rijnmond. "Je zou Toornstra naast Jordy Clasie kunnen zetten. Toornstra heeft toch meer diepgang. Zijn komst gaat dus eerder tegen koste van Vilhena dan van Lex Immers. De kracht van Immers heb je toch nodig."

Niet alleen zou Feyenoord Toornstra aan zich willen binden, ook de naam van Karim El Ahmadi wordt genoemd in de Kuip. De oud-speler van de club is in het bezit van een contract tot 2015 bij Aston Villa, toch zou een terugkeer naar Rotterdam aan de orde zijn. "Maar ik zie Feyenoord niet Toornstra en El Ahmadi halen", zegt Den Ouden in gesprek met de regio-omroep.

Daarnaast wil Feyenoord een vervanger voor Graziano Pellè aantrekken. Momenteel is Mitchell te Vrede puntspeler in de Kuip. De spits krijgt veel kritiek. Den Ouden ziet dat Te Vrede kwaliteiten heeft. "Te Vrede is koppend misschien wel net zo goed als Peter Houtman. Hij is misschien niet zo groot, maar zijn timing is fenomenaal. Dat zag je ook tegen ADO. Maar in het voetballende gedeelte komt hij tekort. De vraag is hoe lang Feyenoord hem de tijd geeft om dat op te vijzelen."