Ajacied Kishna zit niet lekker in zijn vel:  Natuurlijk zit het me dwars
Buitenspeler vol vertrouwen over team: "Wij hebben het best voetballende team van Nederland"

Ajacied Kishna zit niet lekker in zijn vel: "Natuurlijk zit het me dwars"

23-08-2014 09:35
12

Ricardo Kishna had in de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen een basisplaats bij Ajax. Voor de topper tegen PSV moet hij naar alle waarschijnlijkheid genoegen nemen met een reserverol. Niet geheel onlogisch, zo denkt de buitenspeler zelf ook.

"Ik zit niet zo lekker in mijn vel. Ik train en werk hard, ben dagelijks lang op de club, maar speel niet zoals ik graag wil. Tegen Vitesse kreeg ik kansen, maar kwam er niet veel uit", zegt Kishna in het Algemeen Dagblad. "Tegen AZ werd ik na één helft terecht gewisseld. Ik heb te weinig laten zien. De trainer heeft deze week aangegeven dat ik sterker moet worden in de duels. Natuurlijk zit het me dwars. Ik had na twee wedstrijden op drie doelpunten moeten staan."

Kishna doet er alles aan om in vorm te raken en belangrijk te worden voor Ajax. Het 'ietwat gemakzuchtige imago' dat hij had heeft hij al lang van zich af weten te schudden. "Eind vorig seizoen heb ik de omslag gemaakt toen ik ging aanhaken bij het eerste elftal. Conditioneel had ik het zwaar. Ik wilde topfit worden. Belangrijk worden voor het elftal. Dan moet je er ook naar leven", aldus Kishna in het AD.

Ondanks zijn waarschijnlijke rol als reserve is Kishna helemaal klaar voor het duel met PSV. Hij ziet genoeg mogelijkheden om de derde competitiezege van dit seizoen te boeken. "Achterin zijn ze het meest kwetsbaar, denk ik. Ze hebben grote kansen weggegeven die niet werden afgemaakt. Het is aan ons om te profiteren. PSV heeft een grote en goede selectie, met veel individuele kwaliteit, maar wij hebben het best voetballende team van Nederland."