Opvolger Ziyech: Het mooiste van voetbal vind ik het geven van een assist
"Ik vind het leuk om belangrijk te zijn voor het team"

Opvolger Ziyech: "Het mooiste van voetbal vind ik het geven van een assist"

23-08-2014 14:57

Daley Sinkgraven wordt bij sc Heerenveen gezien als de opvolger van Hakim Ziyech en die rol neemt de jongeling maar al te graag over. Tot aan het vertrek van Ziyech werd de speler vooral als buitenspeler geposteerd. Door de transfer van Ziyech naar FC Twente zal daar verandering in komen.

Desondanks heeft Sinkgraven geen problemen met de rol van aanvaller. "Echt niet, ik heb in de jeugd ook een jaar als vleugelaanvaller gespeeld", vertelt de speler in kwestie aan de Leeuwarder Courant. "Maar als buitenspeler ben je afhankelijk van de ballen die je krijgt. Als middenvelder kom je juist meer aan creëren toe, ben je degene die anderen bedient. Het mooiste van voetbal vind ik het geven van een assist."

De negentienjarige speler heeft de zware taak om Ziyech op te volgen. "Ik weet dat er bij de club veel van me wordt verwacht. Dat voelt niet als druk, want ik zal echt niet onmiddellijk van alles naar mijn hoofd geslingerd krijgen als het een keer minder gaat. Ik vind het leuk om belangrijk te zijn voor het team en ik doe altijd mijn stinkende best. Meer kan ik niet."

Vooralsnog is Sinkgraven tevreden met zijn ontwikkeling. "Ik kwam afgelopen winterstop bij de selectie. Dát was al een verrassing. Nu ik zo snel basisspeler ben geworden, geniet ik enorm. Het bevalt echt goed", gaat hij verder. "Mijn rendement moet omhoog. Hakim is aanvallend beter. Ik moet dus meer scoren en assists geven."