Ajax kan belletje verwachten na transfer Toornstra: Hij staat op onze lijst
Buitenspeler is in Amsterdam overbodig

Ajax kan belletje verwachten na transfer Toornstra: "Hij staat op onze lijst"

23-08-2014 15:07
5

FC Utrecht heeft afscheid genomen van Jens Toornstra, die zijn carrière vervolgt bij Feyenoord. De Domstedelingen melden zich nu mogelijk snel bij Ajax, waar Tobias Sana de interesse heeft gewekt. 

Utrecht ontvangt naar verluidt 3,5 à vier miljoen euro voor Toornstra, die zijn overgang maandag afrondt. "Ik ben blij dat het rond is, want nu hebben wij nog een week om de selectie te versterken", reageert directeur Wilco van Schaik in gesprek met RTV Utrecht. De directeur van de eredivisonist wil nog één of twee spelers aantrekken.

"Maar wij willen geen paniekaankopen gaan doen, omdat we nu onder druk staan. De spelers moeten echte versterkingen zijn en binnen het budget passen." Van Schaik laat weten dat de focus niet direct op het middenveld ligt, omdat Willem Janssen in staat wordt geacht om Toornstra op te volgen. Wel wil men nog graag een rechtsbuiten halen en de bij Ajax overbodige Sana is in elk geval één van de kandidaten.

"Sana staat al twee jaar op onze scoutingslijsten. Hij heeft veel kwaliteiten en is geschikt voor zowel de flanken als de nummer 10-positie. Tobias is dus zeker een van de opties", aldus Van Schaik. Eerder werd al bekend dat Utrecht ook in Engeland naar een buitenspeler speurt.