Er was volop belangstelling, maar de titel in Nederland is voor mij een must
"Ik heb naar mijn gevoel geluisterd en besloten om bij PSV te blijven"

"Er was volop belangstelling, maar de titel in Nederland is voor mij een must"

23-08-2014 16:28
8

Memphis Depay heeft heel bewust voor een nieuw contract bij PSV gekozen. Er was volop buitenlandse belangstelling voor de twintigjarige aanvaller, die zaterdag zijn handtekening plaatste en nu tot 2018 vastligt. 

"Er was volop interesse", zegt Depay in gesprek met onder meer het Algemeen Dagblad. "Velen hadden verwacht dat ik weg zou gaan. Er was veel rumoer om me heen, maar ik heb naar mijn gevoel geluisterd en besloten om bij PSV te blijven. Ik sta hier pas één seizoen in de basis, dat is best weinig eigenlijk. Ik ben ook erg blij dat Georginio Wijnaludm vorige week heeft bijgetekend."

Vooral in Engeland was er belangstelling voor de WK-ganger, die daar dus niet voor is gezwicht. "Ik heb de laatste tijd veel adviezen gekregen over mijn loopbaan. Maar zelf heb ik geen stappenplan", aldus Depay, die laat weten dat er geen transferclausule in het contract is opgenomen. "Als ik ooit wegga bij PSV, dan is dat omdat de club en ik het daar samen over eens zijn."

De rechtspoot heeft het gevoel dat er bij PSV aan iets moois wordt gebouwd. "Ik ben nog geen kampioen geworden in Nederland en dat is voor mij wel een must. Ik speel al lang bij PSV en het voelt hier als thuis. Dat is ook belangrijk", aldus Depay, die het logisch vindt dat er dit jaar meer van hem wordt verwacht.

"Ik ben beter geworden, dat merk ik aan alles", zegt hij voor de camera's van PSV TV. "Vooral in de laatste jaren heb ik me snel ontwikkeld, mede dankzij het WK. Dat is voor een voetballer het hoogst haalbare. Ik heb eraan mogen ruiken en hopelijk is dat het begin van een heel mooie carrière."