LIVE-discussie: Voormalig toptalent Feyenoord op herkansing bij Dordt
Ongewijzigde bezoekers tegen Willem II met Lamprou

LIVE-discussie: Voormalig toptalent Feyenoord op herkansing bij Dordt

23-08-2014 20:00
5

Ricky van Haaren maakt zaterdagavond zijn debuut in het shirt van FC Dordrecht. Het voormalig supertalent van Feyenoord, dat nooit wist door te breken in Rotterdam, begint in de basis in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Go Ahead is niet best begonnen aan het nieuwe seizoen, maar desondanks ziet trainer Foeke Booy geen reden om zijn elftal om te gooien. Dat betekent dat Marnix Kolder wederom de centrumspits is en Alex Schalk het moet doen met een rol op de linkerflank.

De opstellingen
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Van Ooijen, Overgoor, Türüc; De Sa, Kolder, Schalk

FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Gosens, Van Haaren, Van Overeem; Pisas, Lieder, Korte

De supporters van sc Heerenveen krijgen zaterdagavond de kans om te zien hoe de directie het heeft gedaan op de transfermarkt. Trainer Dwight Lodegewes geeft namelijk twee aanwinsten een plek in de basis tegen Excelsior.

De Zweed Sam Larsson maakt zaterdagavond bij sc Heerenveen zijn debuut in het Friese basisteam in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De 21-jarige aanvaller werd afgelopen maandag voor vier jaar vastgelegd. Hij is de vervanger van Bilal Basaçikoglu, die naar Feyenoord is vertrokken. Ook de achttienjarige Noor Morten Thorsby heeft op het middenveld van de thuisploeg voor de eerste keer in de eredivisie een basisplaats.

De opstellingen
sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Anken, Van Anholt; De Roon, Sinkgraven, Thorsby; Slagveer, Uth, Larsson

Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Stans, Kruys, Auassar; Van Mieghem, Van Weert, Botaka


Kostas Lamprou keert zaterdagavond terug onder de lat bij Willem II. De Griek, vorige week nog geschorst, verdedigt het doel in de thuiswedstrijd tegen AZ.

De van Feyenoord gehuurde Lamprou kreeg in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV (1-3) de rode kaart en miste daardoor vorige week de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Toen stond David Meul in het doel van de 'Tricolores'.

Trainer Jurgen Streppel stuurt verder dezelfde spelers het veld in als vorige week in De Galgenwaard. Bij AZ heeft trainer Marco van Basten helemaal geen wijzigingen aangebracht in zijn elftal, dat vorige week voor eigen publiek verloor van Ajax (1-3).

Dat betekent dat Muamer Tankovic ondanks de naweeën van een enkelblessure opnieuw in de spits staat, met Steven Berghuis en Guus Hupperts op de vleugels. De wedstrijd in het Koning Willem II-stadion begint om 18.30 uur.

De opstellingen
Willem II: Lamprou; Cornelisse, Peters, S. Wuytens, Heymans; Haemhouts, Messaoud, D. Wuytens; Ondaan, Andrade en Sahar

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Ortiz; Hupperts, Tankovic en Berghuis

Kan AZ de hoge verwachtingen waarmaken en de promovendus uit Tilburg verslaan? Praat mee via ons reactiesysteem!