Koeman kritisch na eerste punt: Niet tevreden over ons spel
Coach wil nog een aanvaller aan selectie toevoegen

Koeman kritisch na eerste punt: "Niet tevreden over ons spel"

23-08-2014 19:51

Ronald Koeman pakte zaterdagmiddag zijn eerste punt als manager van Southampton. De Nederlander zag zijn ploeg doelpuntloos gelijk spelen tegen West Bromwich Albion, maar was na afloop bepaald niet te spreken over de prestatie van zijn elftal.

"Of het een frusterende middag was? Een beetje wel, misschien", aldus Koeman tegen Sky Sports. "De manier waarop we speelden stemde mij niet tevreden. We hadden het in de eerste helft erg moeilijk. West Brom is een zeer goed georganiseerde ploeg en wij speelden in een te laag tempo. De opbouw ging veel te langzaam en we hadden niet de kwaliteit om kansen te creëren. Misschien was het wel een typische 0-0 wedstrijd, maar ik verwacht meer van mijn ploeg."

Graziano Pellè en Dusan Tadic waren de uitblinkers aan de zijde van Southampton, maar konden het verschil ook niet maken. Koeman: "Ook voor hen is het moeilijk. De verdediger zijn in Engeland beter, vooral op fysiek vlak, en het tempo ligt veel hoger. We hebben meer diepgang nodig vanuit het middenveld, want Pellè kan het ook niet allemaal alleen."

Koeman zou graag een extra aanvaller aan zijn selectie toevoegen. "We proberen ons altijd te versterken met goede spelers. Ik denk dat we nog wel een aanvaller voor op de flanken kunnen gebruiken, daar hebben we misschien wel een shortlist voor opgesteld. We kijken vooruit, maar het team heeft vandaag de juiste mentaliteit laten zien. Ons spel stelde me een beetje teleur, maar we hebben een punt en dat geeft vertrouwen."