Oud-AZ'er dirigeert Willem II op overtuigende wijze langs oude club
Messaoud neemt Tilburgers bij de hand: 3-0

23-08-2014 20:23
9

Willem II is van de 'nul' af. De ploeg van trainer Jurgen Streppel, terug op het hoogste niveau, boekte zaterdag een knappe en verdiende overwinning op AZ: 3-0. Na verlies van de eerste twee competitiewedstrijden pakten de 'Tricolores' zodoende de eerste punten van dit seizoen.

AZ maakte in Tilburg een machteloze en ongeconcentreerde indruk. Vooral in verdedigend opzicht ging er van alles mis bij het elftal van trainer Marco van Basten. Het was aan doelman Esteban en de onzorgvuldige aanvallers van Willem II te danken dat de wedstrijd niet bij rust al was beslist. Kansen kreeg de thuisclub namelijk in overvloed, maar toch stond het halverwege 'slechts' 2-0.

De bezoekers uit Alkmaar, die vorige week voor eigen publiek onderuit gingen tegen Ajax, moesten al voor de aftrap de eerste tegenvaller incasseren. Aanvaller Steven Berghuis liep in de warming-up een bovenbeenblessure op en haakte op het laatste moment af. Berghuis, die in de eerste twee competitieduels trefzeker was, werd vervangen door Mikhail Rosheuvel.

Tekenend voor het slappe optreden van AZ was de manier waarop Mattias Johansson de bal in de veertiende minuut wilde terugspelen op Esteban. Opgejaagd door enkele Tilburgse aanvallers tikte de Zweedse rechtsback de bal veel te kort terug. De Israëlische aanvaller Ben Sahar van Willem II was attent, nam de bal met een knappe voetbeweging mee en stelde Bruno Andrade in staat de score te openen: 1-0. De Braziliaanse aanvaller moest zich enkele minuten later vanwege een kuitblessure laten vervangen. Met de snelle Charlton Vicento op de plek van Andrade bleven de 'Tricolores' veruit de gevaarlijkste ploeg. Sahar schoot de bal op de knie van Esteban en Ali Messaoud raakte de paal.

Messaoud, oud-speler van AZ, was in de 29ste minuut wel trefzeker toen de AZ-defensie wederom stond te slapen. Na een verre ingooi van Tim Cornelisse raakte de Tilburgse spelmaker eerst opnieuw de paal, maar in de rebound was het wel raak: 2-0. AZ begon pas na rust te voetballen, maar toen was het eigenlijk al te laat. Kansen dwongen de bezoekers amper af. Thom Haye, die al vroeg in het veld was gekomen voor de geblesseerde Markus Henriksen, zag hoe zijn kopbal uit het doel werd geranseld door Kostas Lamprou. In de slotfase besliste Vicento de wedstrijd met de 3-0.