Málaga start na bizarre arbitrale dwaling met overwinning
Zuivere goal afgekeurd zonder reden

23-08-2014 21:16

Málaga CF heeft de openingswedstrijd van de Primera División gewonnen. De ploeg uit Andalusië boekte in het eigen Estádio La Rosaleda een zwaarbevochten overwinning op Athletic Bilbao: 1-0. Luis Alberto maakte in de 36ste minuut het enige doelpunt, uit de rebound van een strafschop die hij zelf had gemist.

In blessuretijd kopte de Baskische doelman Gorka Iraizoz de gelijkmaker binnen, maar dat doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de arbitrage. Tot woede van de bezoekers, die ondanks felle protesten als verliezer naar huis moesten. Ook na de wedstrijd waren er nog veel opstootjes omdat de woedende Basken zich maar niet neer konden leggen bij de bizarre beslissing van de scheidsrechter.

Málaga beëindigde de wedstrijd met slechts negen man. In de slotfase moesten de Portugese voetballers Duda en Vitorino Antunes beiden met rood van het veld.