Janmaat valt op bij Engelse pers: 'Hij is absoluut een koopje'
Rechtsback speelt uitstekend tegen Villa

Janmaat valt op bij Engelse pers: 'Hij is absoluut een koopje'

26-08-2014 10:48
9

Waar Daryl Janmaat tijdens zijn debuut voor Newcastle United nog een zware middag beleefde tegen Manchester City, was hij zaterdag tegen Aston Villa (0-0) een van de uitblinkers aan Newcastle-zijde. Dat is de Engelse pers ook opgevallen.

The Daily Mail vraagt zich hardop af waarom de Engelse top zoveel geld heeft uitgegeven terwijl er met Janmaat een betaalbare rechtsback met WK-ervaring beschikbaar was. 'Als Manchester United 34 miljoen euro voor Luke Shaw betaalt en Arsenal twintig miljoen uittrekt voor Calum Chambers, dan is de acht miljoen voor Janmaat absoluut een koopje', schrijft de krant.

Wedden

Meer odds

'De 25-jarige back, die op het WK vijf keer meespeelde met het Nederlands elftal, was geweldig tegen Aston Villa, zowel verdedigend als aanvallend. Bovendien liet hij zien dat hij van grote waarde is bij dode spelmomenten. Hij won liefst vijf kopduels bij hoekschoppen en vrije trappen', besluit de tabloid.

Janmaat kon Newcastle overigens niet aan de zege helpen. The Magpies bleven op Villa Park op 0-0 steken. De debuterende Siem de Jong kreeg in de slotfase een goede kans op de winnende treffer, maar stuitte op Villa-doelman Brad Guzan.