De Tien: buitenkansjes die bij de Nederlandse topclubs buiten de boot vallen
Welke clubs pikken deze spelers op?

De Tien: buitenkansjes die bij de Nederlandse topclubs buiten de boot vallen

27-08-2014 10:10
10

In de laatste week van de transferperiode zijn veel Eredivisie-clubs nog op zoek naar buitenkansjes. Vooral bij de Nederlandse topclubs liggen die spelers wellicht voor het oprapen. Want er zijn bij Ajax, Feyenoord en PSV nogal wat voetballers die buiten de boot vallen. In deze 'De Tien' spelers die bij de topclubs overbodig zijn en daarom wellicht nog een transfer maken.

Mitchell Dijks (Ajax)
Mitchell Dijks werd vorig seizoen al verhuurd en het moet raar lopen wil de linksback nu wel een toekomst bij Ajax 1 hebben. Zelfs als Daley Blind nog vertrekt, heeft Frank de Boer de beschikking over Nicolai Boilesen, Nick Viergever en Jaïro Riedewald. FC Utrecht zou in de markt zijn, maar daar werd de belangstelling voor de 21-jarige verdediger ontkend. Er zijn echter meer clubs op zoek naar een linksbenige verdediger.



Menno Koch (PSV)
Hij is al twintig, maar Menno Koch wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. De verdediger zat al wel vijftien keer op de bank, maar daar werd hij nog nooit van afgeroepen. De Eindhovenaren zouden niet definitief van Koch af willen, maar een vertrek op huurbasis is volgens eerdere berichten wel bespreekbaar. Clubs die op zoek zijn naar scorend vermogen zijn bij Koch ook aan het juiste adres. Hij was vorig seizoen bij Jong PSV goed voor liefst acht treffers.



Stefano Denswil (Ajax)
Stefano Denswil was lange tijd één van de meest veelbelovende verdedigers in de opleiding van Ajax. Inmiddels is hij echter voorbij gestreefd door Mike van der Hoorn. Denswil kwam vorig jaar tot zeventien competitiewedstrijden, maar de concurrentie is er niet minder op geworden. Wellicht dat een tijdelijke periode elders hem goed doet. Dat kan mogelijk ook gevolgen hebben voor de toekomst, want de linkspoot twijfelt nog over een verlenging van zijn tot 2015 lopende contract. Denswil moet ongetwijfeld eerst verlengen voordat Ajax hem mogelijk wil laten gaan.



Matthew Steenvoorden (Feyenoord)
FC Dordrecht was lange tijd in de markt voor Matthew Steenvoorden. Volgens de laatste berichten mag de 21-jarige voorstopper c.q. middenvelder niet meer weg, maar wellicht dat er op het laatste moment nog iets mogelijk is bij Feyenoord. Want vooral op het middenveld is de concurrentie in De Kuip enorm. Steenvoorden kwam dit seizoen nog niet in actie en wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht.



Marcel Ritzmaier (PSV)
Na een goed seizoen bij SC Cambuur kwam Marcel Ritzmaier met mooie verwachtingen terug naar PSV. In de voorbereiding mocht hij zich daar even laten zien als back, maar een echte kans op het middenveld lijkt er nauwelijks in te zitten. De Oostenrijker kwam in de eerste drie wedstrijden niet verder dan tien speelminuten en dan is ook Andrés Guardado nog eens aangetrokken. Stijn Schaars is bovendien ook op de weg terug van zijn knieblessure. Een transfer naar een subtopper kan Ritzmaier misschien wel verder helpen dan een jaar op de bank in Eindhoven.



Lerin Duarte (Ajax)
Ajax betaalde vorig jaar liefst 2,5 miljoen euro voor Lerin Duarte, die in Amsterdam nou niet echt zijn kans heeft gegrepen. De van Heracles Almelo overgekomen middenvelder hoopt wellicht nog op een beter tweede seizoen, maar de voortekenen zijn niet goed. Duarte zat dit Eredivisie-seizoen nog niet bij de wedstrijdselectie en moet zich beperken tot de wedstrijden van Jong Ajax. Te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken?



John Goossens (Feyenoord)
Feyenoord heeft het zelf al gezegd: John Goossens mag deze week nog vertrekken. Trainer Fred Rutten heeft dit seizoen geen belangrijke rol voor hem in gedachten en dus stellen de Rotterdammers zich schappelijk op. Zowel verhuur als verkoop behoort tot de mogelijkheden voor de 26-jarige Goossens, die met zijn traptechniek een mooi wapen in huis heeft. Welke club in Nederland pikt hem op?



Tobias Sana (Ajax)
Tobias Sana mag deze week zéker nog vertrekken. De 25-jarige vleugelaanvaller hoeft bij Ajax niet meer te rekenen op speeltijd in het eerste, maar ondanks verschillende geruchten is een transfer er nog niet van gekomen. Clubs uit Nederland, Denemarken en Zweden werden eerder met zijn persoon in verband gebracht, de vraag is wie er in de laatste week nog concreet wordt en Sana uit zijn uitzichtloze situatie verlost. 



Wesley Verhoek (Feyenoord)
Net als voor Goossens geldt ook voor Wesley Verhoek: Feyenoord heeft de deur van de uitgang wagenwijd open gezet. De 27-jarige vleugelaanvaller is in De Kuip gewogen en te licht bevonden en dus mag hij vertrekken. Wellicht dat Verhoek er bij een andere club in slaagt om zijn niveau van zijn periode bij ADO Den Haag weer te halen, want dat er meer in zit is duidelijk.



Annas Achahbar (Feyenoord)
Waar ligt de toekomst van Anass Achahbar? In elk geval niet bij Feyenoord, zo lijkt het. De aanvaller kreeg in de voorbereiding al weinig speeltijd en gedurende het huidige seizoen is het nog niet anders. Behoorde in de Eredivisie nog niet tot de selectie en kwam Europees niet verder dan de reservebank. Krijgt de twintigjarige spits elders in Nederland nog de kans om zich te bewijzen?