Ajax rekent op Blind: Transfer alleen bespreekbaar bij absolute hoofdprijs
"Er is rondom Daley wel wat gerommel, maar er is geen club concreet"

Ajax rekent op Blind: "Transfer alleen bespreekbaar bij absolute hoofdprijs"

27-08-2014 07:07
12

Ajax rekent erop dat Daley Blind ook na het sluiten van de transfermarkt nog onder contract staat bij de Amsterdammers. De verdediger annex middenvelder wordt al langere tijd in verband gebracht met een mogelijke transfer, concreet is er echter niets. Voor Ajax is een transfer nu ook alleen bespreekbaar bij 'de absolute hoofdprijs'.

"We vinden dat we op dit moment een sterk team hebben en willen Daley nog een jaar houden", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, in gesprek met De Telegraaf. "Alleen als de absolute hoofdprijs wordt betaald, is een transfer bespreekbaar."

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft dit ook te horen gekregen van Overmars. "Het management van Daley weet hoe wij er op dit moment in staan. Volgend jaar zullen we ons veel soepeler opstellen, zijn we bereid met Daley mee te denken en nemen we genoegen met een schappelijk bedrag."

Manchester United is een club die men sinds het WK aan Blind linkt. In Engeland ziet men hem als linkervleugelverdediger, terwijl het voor die positie al Luke Shaw (Southampton) en Marcos Rojo (Sporting) heeft aangetrokken. In Engeland blijft de geruchtenstroom echter aanhouden. Edwin van der Sar zou gisteren op het trainingscomplex zijn geweest. "Ik heb het ook gelezen. Edwin voert geen transfergesprekken en zat naar mijn weten gewoon thuis", aldus Overmars.

"Er is rondom Daley wel wat gerommel, er wordt her en der geïnformeerd, maar er is geen club concreet. En met Manchester United is er helemaal geen contact", sluit de voormalig voetballer af.