Van Gaal vraagt geduld: Een nieuw team opbouwen doe je niet in een maand
Manchester United-trainer niet geschokt na ontluisterende 4-0 nederlaag tegen MK Dons

Van Gaal vraagt geduld: "Een nieuw team opbouwen doe je niet in een maand"

27-08-2014 07:16
13

Manchester United is dinsdagavond uitgeschakeld in de League Cup. De ploeg van Louis van Gaal ging met 4-0 onderuit tegen derdedivisionist MK Dons. Een nieuwe teleurstelling voor Van Gaal, die nog altijd wacht op zijn eerste overwinning. Na het verlies tegen Swansea City (1-2) en het gelijkspel tegen Sunderland (1-1) zorgde de B-ploeg van de voormalig bondscoach nu voor een blamage.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik kan deze nederlaag analyseren", citeert NUsport de Nederlandse oefenmeester. "Ik ben niet geschokt, want ik weet wat er kan gebeuren. Ik denk dat MK Dons heel sterk speelde. Ze waren heel fel en hadden ook een beetje geluk. We gaven de wedstrijd weg door individuele fouten. Vergeet ook niet dat we momenteel een heel jong team hebben, negen spelers zijn geblesseerd."

"Het is lastig voor de fans om na nederlagen tegen Swansea City en MK Dons en een gelijkspel tegen Sunderland nog steeds te geloven in de filosofie van Van Gaal", vervolgt de voormalig trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München zijn verhaal. "Maar dat moeten ze wel doen, want ik ben hier om een nieuw team te bouwen en dat doe je niet in een maand."

"Of we nu van systeem veranderen? De tijd zal het leren. Daar moet eerst op worden getraind. Ik heb Di Maria gekocht omdat hij van de buitenkant naar binnen kan trekken. Dat is heel handig voor een trainer. Angel is ook een echte teamspeler", aldus Van Gaal.