Brands over PSV-aanwinst: Iemand van wie Depay bereid is dingen aan te nemen
"Een type Ji-Sung Park, maar dan extraverter"

Brands over PSV-aanwinst: "Iemand van wie Depay bereid is dingen aan te nemen"

27-08-2014 08:11
10

Andres Guardado speelde al 108 interlands voor Mexico en is nog altijd pas 27 jaar. Dit seizoen vertoont hij zijn kunsten in de Eredivisie. PSV huurt de middenvelder van Valencia. Een versterking voor de selectie van trainer Phillip Cocu. "Een type Ji-Sung Park, maar dan extraverter."

Guardado wordt voor een jaar gehuurd van Valencia, zonder optie tot koop. "Dat is omdat we niet de ruimte voor onze eigen talenten willen dichtgooien", zegt Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En omdat we Stijn Schaars straks terugkrijgen als routinier. Die is nu nog geblesseerd."

Brands is wel blij dat hij Guardado heeft kunnen halen. De technisch manager deed navraag bij Hector Moreno, de Mexicaan die hij eerder naar AZ haalde. "Hector typeerde Guardado als heel sociaal. Zo'n jongen die zijn medespelers uitnodigt om bij hem thuis te komen eten. En 108-voudig international, hè. Iemand van wie Memphis Depay nog bereid is dingen aan te nemen. Een type Ji-Sung Park, maar dan extraverter."

Gauardado is een speler die normaal gesproken niet zomaar haalbaar zou zijn voor PSV. Brands weet echter uit ervaring dat er soms spelers zijn die niet haalbaar lijken, maar door omstandigheden toch open staan voor een transfer. "Zo zijn er nu in Oeraïne spelers van naam en faam voor wie het leven er anders uitziet. Het zou gek zijn als je daar niet extra navraagt en de markt aftast. Je weet nooit waar het toe kan leiden."