FC Twente-verdediger maakt stappen: Deze rol past bij zijn ontwikkeling
"Hij ziet het spel verdedigend goed, heeft snelheid en kracht en wordt een steeds betere kopper"

FC Twente-verdediger maakt stappen: "Deze rol past bij zijn ontwikkeling"

27-08-2014 10:16

Alfred Schreuder is bij FC Twente zeer tevreden over de ontwikkeling van Cuco Martina. De verdediger is dit seizoen vernoemd tot tweede aanvoerder en verzekerd van een basisplaats. Martina is in de ogen van Schreuder een speler die nog veel beter kan worden.

"Hij is een superprofessional die heel erg bezig is met zijn vak", vertelt de eindverantwoordelijke in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft zelf het verschil ervaren tussen een club als RKC en FC Twente en wat je allemaal moet doen en laten om die achterstand in te halen. Die ervaringen brengt hij nu over op de jonge spelers. Martina stuurt ze bijvoorbeeld het krachthonk in."

"Deze rol past bij zijn ontwikkeling, die volgens mij nog lang niet ten einde is", vervolgt Schreuder zijn verhaal. "Pas over drie of vier jaar zit hij op zijn top. Het is jammer dat hij al interlands heeft gespeeld voor Curaçao, want hij heeft echt de potentie voor het Nederlands elftal. Hij ziet het spel verdedigend goed, heeft snelheid en kracht en wordt een steeds betere kopper."

Martina is vooralsnog de vervanger van rechtsback Roberto Rosales. De mandekker kan echter ook prima uit de voeten als rechter centrale verdediger. "Voorlopig moet hij zich daarop richten", doelt Schreuder op de functie van rechtsback. "In het centrum zie je dat Daryl Lachman het na een moeizame aanloop steeds beter gaat doen. Voor het elftal is het het beste dat Cuco op dit moment rechtsback speelt."