Centrale verdediger toch niet overbodig in Enschede: Hij is dit seizoen nodig
Zweedse verdediger mag toch bij FC Twente blijven

Centrale verdediger toch niet overbodig in Enschede: "Hij is dit seizoen nodig"

27-08-2014 11:30
2

Rasmus Bengtsson hoeft toch niet te vertrekken bij FC Twente. Afgelopen maanden leek de centrale verdediger overbodig te zijn geworden, maar hoofdtrainer Alfred Schreuder denkt daar anders over. Er is in de selectie van de Tukkers toch plek voor de grootverdiener.

"Rasmus zullen we dit seizoen nodig hebben. Wat mij betreft blijft hij", vertelt de eindverantwoordelijke aan Voetbal International. Door een blessure van Andreas Bjelland stond Bengtsson onlangs plotseling in de basis tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (2-2). Zondag moet de Zweed wederom in actie komen. Bjelland is tegen Feyenoord namelijk geschorst.

Donderdag wacht voor FC Twente de confrontatie met Qarabag. De Eredivisie-club moet winnen om de groepsfase van de Europa League te bereiken. "De spelers hebben vorig seizoen keihard gewerkt en veel van zichzelf gevraagd om op de derde plaats in de Eredivisie te eindigen. Tegen Qarabag kunnen we onszelf daarvoor belonen. Ik zie de wedstrijd dus als een heuse finale."

"Qarabag heeft een goeie ploeg. Niet voor niets verloor Red Bull Salzburg er eerder in de Champions League met 2-1. Red Bull ging geforceerd aanvallen en werd vanuit de omschakeling geklopt. Met de Brazilianen Reynaldo, Danilo en Richard heeft Qarabag een aantal levensgevaarlijke spelers. Wij hebben compact gevoetbald en zijn geduldig gebleven."