Bosz: Geef me één goede reden om een doelstelling uit te spreken
Vitesse al half jaar zonder overwinning

Bosz: "Geef me één goede reden om een doelstelling uit te spreken"

27-08-2014 12:05
8

De supporters van Vitesse wachten al een klein half jaar op de volgende overwinning van hun team. Ook in het nieuwe seizoen zijn de Arnhemmers niet goed begonnen. Toch maakt hoofdtrainer Peter Bosz zich geen zorgen na één punt uit drie wedstrijden te hebben gepakt.

"Ik ga me als trainer pas zorgen maken als we geen kansen meer creëren en worden overlopen door een tegenstander. Dat is niet het geval. Die bal moet een keer goed vallen", blijft Bosz optimistisch tegenover Voetbal International. Inmiddels hebben de Arnhemmers twaalf officiële wedstrijden op rij niet gewonnen. "Voor mijn gevoel zijn we verder dan vorig jaar rond deze tijd."

"Ik had nu al heel snel in de voorbereiding de groep bij elkaar. Ik vind dat de club uitstekend werk heeft verricht als je ziet welke jongens er zijn gehaald. Of we ook beter zijn geworden? Dat is moeilijk te zeggen. We hebben een jonge groep, maar we zijn wel weer een jaar verder." Vitesse verloor dit seizoen onnodig van Ajax, speelde gelijk tegen Cambuur en verloor in de slotfase van PEC Zwolle.

Bosz vindt het overigens niet nodig om een sportieve doelstelling te stellen. "Geef me één goede reden om een doelstelling uit te spreken. Om mijn achterban tevreden te stellen? Om jullie tevreden te houden? Hangt daar ambitie van af? Ik wil iedere wedstrijd winnen, iedere wedstrijd."