Cruijff ziet hoe raketten uit de lucht worden geschoten: Ik vind dat mooi
Jordi Cruijff maakt veel mee als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv

Cruijff ziet hoe raketten uit de lucht worden geschoten: "Ik vind dat mooi"

27-08-2014 12:28
26

Jordi Cruijff maakt genoeg mee als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. De zoon van Johan Cruijff is op dit moment zo'n 2,5 jaar actief voor de club uit Israël. Cruijff blijft opvallend rustig onder de spanningen in het land en ziet zelfs hoe raketten uit de lucht worden geschoten.

"Hier is het al een tijdje weer rustig. Maar goed, af en toe gaat ook hier het alarm af als er weer een raket uit de Gaza wordt afgevuurd. Eigenlijk moet je dan de schuilkelder in, maar ik ben een paar keer op mijn balkon gaan kijken hoe zo'n irondome die raket uit de lucht schoot. Ik vind dat mooi. Iedereen gaat op zijn manier om met die spanning", vertelt Cruijff aan Helden Online.

Trainer Oscar Garcia besloot aan het eind van het seizoen 2012/2013 te vertrekken vanwege de aanhoudende spanning. Onlangs keerde de Spanjaard terug om maandag zijn ontslag in te dienen en wederom te vertrekken. "Hij heeft het eerste jaar afgemaakt tot de laatste wedstrijd, maar wilde na dat seizoen toch weg. Dat kan. Toen ik Oscar deze zomer vroeg om terug te komen en hij ja zei, had hij de pech dat precies op het moment dat hij begon het weer onrustig werd."