'Bookies' verliezen massaal vertrouwen in Van Gaal: kans op ontslag stijgt drastisch
Engelse wedkantoren twijfelen stevig aan vertrouwen van United-leiding in Van Gaal

'Bookies' verliezen massaal vertrouwen in Van Gaal: kans op ontslag stijgt drastisch

27-08-2014 13:21
3

Bookmakers in Engeland zijn niet zo zeker meer over de positie van Louis van Gaal als hoofdtrainer van Manchester United. Na de bekernederlaag tegen Milton Keynes Dons stelden de 'bookies' hun verwachtingen aanzienlijk bij.

Manchester United werd dinsdag in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld in de strijd om de Engelse League Cup. MK Dons, een club uit de League One, had geen enkele moeite met de Premier League-club: 4-0. Van Gaal wacht ondertussen nog altijd op zijn eerste officiële zege als trainer van Manchester United. Leek Van Gaal voor de start van het nieuwe seizoen stevig in het zadel te zittenop Old Trafford, na drie officiële duels onder Van Gaal slaat de twijfel bij de Engelse bookmakers en tabloids toe.

Een ontslag van Van Gaal bij Manchester United stond voor de start van het seizoen bij bookmaker William Hill 66 tegen 1 genoteerd. Na de nederlagen tegen Swansea City en MK Dons en het gelijke spel op bezoek bij Sunderland levert een voortijdig vertrek van Van Gaal nu 'slechts' nog twaalf keer de inzet op. "De suggestie wordt gewerkt dat Manchester United niets zal winnen en dat de eigenaren van de club hun verlies pakken en opnieuw aan het bouwen slaan", zegt een woordvoerder van de bookmaker in de Engelse media.

Van Gaal probeerde na de bekerdeceptie de gemoederen te bedaren. "Het is lastig voor de fans om na nederlagen tegen Swansea City en MK Dons en een gelijkspel tegen Sunderland nog steeds te geloven in de filosofie van Van Gaal", zei de voormalig trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München. "Maar dat moeten ze wel doen, want ik ben hier om een nieuw team te bouwen en dat doe je niet in een maand."