Spectaculaire donderdag in aantocht: Robben, Neuer of Ronaldo?
Ajax maakt CL-loting mee

Spectaculaire donderdag in aantocht: Robben, Neuer of Ronaldo?

27-08-2014 21:38
3

Arjen Robben hoort donderdagavond rond de loting van de Champions League of hij zich Europees voetballer van het jaar mag noemen. De aanvaller staat op een shortlist van drie spelers, samen met ploeggenoot Manuel Neuer en de Portugese superster Cristiano Ronaldo van Real Madrid.

Robben leidde Bayern München naar de landstitel en excelleerde voor het Nederlands elftal op het WK. Ronaldo scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 17 keer voor zijn Spaanse topclub in de Champions League. Neuer was nauwelijks te passeren in het doel van wereldkampioen Duitsland en Bayern München. Franck Ribéry werd vorig jaar verkozen als Europees voetballer van het jaar.

Ajax neemt als enige Nederlandse club deel aan de loting van de Champions League. De kampioen van Nederland is ingedeeld in groep 3, en treft dus twee loodzware tegenstanders. Ajax trof het de laatste jaren niet bij de loting van de Champions League. De club werd vorig jaar gekoppeld aan Barcelona, AC Milan en Celtic. Een jaar eerder rolden Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City uit de koker.