Tiental Arsenal met pijn en moeite naar CL, Bilbao wipt Napoli, Malmö debuteert
Besiktas maakt het Engelse topclub zeer lastig

Tiental Arsenal met pijn en moeite naar CL, Bilbao wipt Napoli, Malmö debuteert

27-08-2014 22:39
4

Arsenal heeft zich woensdagavond in een waar voetbalgevecht met Besiktas voor de zeventiende keer op rij geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Een doelpunt van Alexis Sánchez, op slag van rust, maakte uiteindelijk het verschil: 1-0.

Het duel vorige week in Turkije was in 0-0 geëindigd. Voor Arsenal was het alweer de achtste keer dat het hoofdtoernooi van de CL via de voorronde werd gehaald. De Londense club faalde nog nooit in de kwalificatie voor de groepsfase.

Bayer Leverkusen verzekerde zich in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen (4-0) al in de eerste helft van een ticket voor de groepsfase. De Duitse ploeg, die in Denemarken al met 3-2 had gewonnen, leidde bij de rust met 3-0 dankzij treffers van Son Heung-Min, Hakan Calhanoglu en Stefan Kiessling, die ook na de pauze tot scoren kwam.

Athletic Bilbao plaatste zich ten koste van Napoli voor de groepsfase. De Spaanse ploeg won thuis met 3-1, na 1-1 in Italië. Malmö FF was met 3-0 te sterk voor Red Bull Salzburg, dat thuis met 2-1 had gewonnen.

Uitslagen play-offs Champions League:
Malmö FF* - Red Bull Salzburg 3-0 (1-2)
Arsenal* - Besiktas 1-0 (0-0)
Bayer Leverkusen* - FC Kopenhagen 4-0 (3-2)
Athletic Bilbao* - Napoli 3-1 (1-1)
Ludogorets Razgrad* - Steaua Boekarest 1-0 (0-1) Ludogorets wint na strafschoppen

*geplaatst voor groepsfase Champions League