'Bayern München slaat behoorlijke slag en trekt ervaren pion van Real Madrid aan'
Transfer in afrondende fase

'Bayern München slaat behoorlijke slag en trekt ervaren pion van Real Madrid aan'

27-08-2014 23:40
3

Xabi Alonso lijkt op weg naar Bayern München. Volgens verschillende media in Duitsland en Spanje huurt de Duitse kampioen de 32-jarige middenvelder de komende twee seizoenen van Real Madrid. Met de tijdelijke overeenkomst van de Spanjaard zou een bedrag van tien miljoen euro zijn gemoeid. Xabi Alonso zou in Beieren tien miljoen euro per seizoen gaan verdienen.

Bayern München was nog op zoek naar een middenvelder omdat Javi Martinez en Thiago Alcantara voorlopig nog geblesseerd zijn. Ook de terugkeer van Bastian Schweinsteiger laat nog even op zich wachten. Bij Real Madrid kon Xabi Alonso na de komst van Toni Kroos, die uitgerekend overkwam van Bayern, niet meer op een basisplaats rekenen.

Wedden

Meer odds

Xabi Alonso maakte woensdagmiddag bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor stelt voor de Spaanse nationale ploeg. De middenvelder speelde 113 interlands, waarin hij 16 keer scoorde. Hij werd met Spanje wereldkampioen en veroverde twee Europese titels. Xavi en David Villa namen onlangs ook al afscheid van de nationale ploeg van Spanje.