Nederlandse clubs vechten in Europa om naam van Eredivisie hoog te houden
Vier clubs strijden om plek in groepsfase

Nederlandse clubs vechten in Europa om naam van Eredivisie hoog te houden

28-08-2014 07:00
5

PSV, Feyenoord, FC Twente en PEC Zwolle strijden donderdag in Europa om de Nederlandse eer hoog te houden. De vier clubs willen het buitenlandse avontuur van dit seizoen verlengen tot een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Het kwartet speelt donderdagavond de return van de play-offs van groepsfase van het kleine broertje van de Champions League. PSV verdedigt op bezoek bij het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk een voorsprong van 1-0. Feyenoord begint in de eigen Kuip met een gelijke stand (1-1) aan tweede wedstrijd tegen FC Zorya Luhansk uit Oekraïne.

FC Twente moet voor eigen publiek winnen van FK Qarabag, na de 0-0 in Kazachstan. Van alle vier clubs heeft PEC Zwolle de slechtste uitgangspositie. De winnaar van de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal gaat echter voor een nieuwe stunt in de uitwedstrijd tegen Sparta Praag. Het eerste duel in hoofdstad van Overijssel eindigde in 1-1.

FC Groningen werd dit seizoen al eerder uitgeschakeld in de Europa League. Kampioen Ajax is al geplaatst voor de Champions League.

Het programma van donderdag
19.00 uur: Shakhtyor Soligorsk - PSV (live op RTL7)
19.30 uur: FC Twente - FK Qarabag (live op Fox Sports 3)
20.00 uur: Feyenoord - FC Zorya Luhansk (live op Fox Sports 1)
20.30 uur: Sparta Praag - PEC Zwolle (live op RTL7)