Ik gun Van Gaal de ellende niet, maar de pers wordt zijn ondergang
"Daar is hij niet tegenop gewassen"

"Ik gun Van Gaal de ellende niet, maar de pers wordt zijn ondergang"

28-08-2014 07:46
7

Louis van Gaal zal woensdag niet vrolijk zijn geworden van de teneur in de Engelse ochtendkranten. De media waren als vanouds ongekend hard na de beschamende bekernederlaag tegen MK Dons (4-0). John van Zweden denkt dat die pers weleens de ondergang van Van Gaal kan gaan worden.

Van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City, voorspelde enkele maanden geleden al dat Van Gaal het niet zou gaan redden in Manchester. "Luister, ik ben geen fan van Van Gaal, maar ik heb wel respect voor de man", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Je kunt hem een eikel vinden omdat hij van alles roept in de media, maar spelers praten altijd positief over hem."

"Maar geloof me nou, alleen op een naam red je het niet in Engeland", gaat de fanatieke fan van ADO Den Haag verder. Van Zweden weet hoe het werkt en merkte dat ook rondom het duel tussen Man Utd en Swansea (1-2). "Voor die wedstrijd werd hij door kranten een wereldtrainer genoemd. Een dag later was hij Louis de Loser. Zo gaat dat in Engeland. Ik gun hem de ellende niet, maar de pers wordt zijn ondergang, daar is hij niet tegenop gewassen."