'Forse domper voor FC Twente: club dreigt aanvoerder kwijt te raken'
Duitsers brengen bod uit

'Forse domper voor FC Twente: club dreigt aanvoerder kwijt te raken'

28-08-2014 07:53
9

FC Twente moet er ernstig rekening mee houden dat de laatste dagen van de transferperiode zorgen voor het vertrek van Andreas Bjelland. De aanvoerder van de club staat in de nadrukkelijke belangstelling van FSV Mainz 05.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Mainz van plan is om vrijdag een bod uit te brengen op de verdediger van FC Twente. De Duitsers wachten zodoende op het beslissende Europa League-duel van de Tukkers, donderdagavond in eigen huis tegen FK Qarabag.

Bjelland staat op FC Twente niet op de nominatie om te vertrekken. Alfred Schreuder heeft een belangrijke rol weggelegd voor de 26-jarige Deen, die bij Mainz onder zijn oude trainer Kasper Hjulmand kan gaan werken. Het duo werkte ook bij FC Nordsjælland al met elkaar samen.

FC Twente nam Bjelland in de zomer van 2012 voor 2,8 miljoen euro over van Nordsjælland. Hij speelde inmiddels 44 wedstrijden voor de eredivisionist, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2016. Twente heeft Rasmus Bengtsson overigens al laten weten dat hij toch meer dan welkom blijft.