Nachtmerrie Arsenal wordt waarheid: spits komt dit jaar niet meer in actie
'Gunners' zoeken toch naar oplossing

Nachtmerrie Arsenal wordt waarheid: spits komt dit jaar niet meer in actie

28-08-2014 08:12
1

Arsène Wenger heeft woensdagavond bevestigd dat de blessure van Olivier Giroud zwaar is. De Fransman staat zeer waarschijnlijk tot het einde van dit kalenderjaar buitenspel. De vrees van Arsenal is daarmee waarheid geworden.

Giroud liep zaterdag in de wedstrijd tegen Everton (2-2) een blessure op. Direct werd gevreesd voor een zware kwetsuur en nu de zwelling is afgenomen blijkt inderdaad dat de spits - vorig seizoen goed voor zestien goals - voorlopig niet in actie kan komen. Hij kampt met een breuk in zijn scheenbeen.

"Het nieuws is dat Giroud woensdag is geopereerd", zei Wenger na de 1-0 zege op Besiktas. "De operatie is goed verlopen, maar hij zal tot eind december, begin januari uit de roulatie zijn." De manager kwam daarna direct terug op eerdere uitlatingen: Arsenal is wel degelijk op zoek naar een oplossing op de transfermarkt.

"We kijken inderdaad rond, maar we willen kwaliteit en we hebben kwaliteit. Ik heb Sanchez als spits hierheen gehaald en Walcott kan daar ook uit de voeten. Sanogo is een goede spits, Podolski kan er spelen en Campbell is ook een spits. Zij zijn spelers met kwaliteit, dus we zullen zien", aldus Wenger.