D-day voor Feyenoord: Ik kan me voorstellen dat het voor Clasie hiervan afhangt
"Ik kan me heel goed voorstellen dat dat naar meer smaakt"

D-day voor Feyenoord: "Ik kan me voorstellen dat het voor Clasie hiervan afhangt"

28-08-2014 08:28
9

Feyenoord strijdt donderdagavond om een plek in de groepsfase van de Europa League. Maar een vervolg in Europa is niet het enige dat op het spel staat: mogelijk hangt ook de toekomst van Jordy Clasie af van de uitkomst van de wedstrijd tegen Zorya Luhansk.

Clasie wordt begeerd door vooral FC Porto en daarnaast zouden ook Southampton en Queens Park Rangers voor hem in de markt zijn. Vier dagen voor het einde van de transferperiode lonkt een vertrek uit De Kuip nog altijd nadrukkelijk, maar zeker is dat ook niet.

Fred Rutten verwacht dat de wedstrijd van donderdag veel kan bepalen. "Ik kan me voorstellen dat het bij Clasie ervan afhangt of hij wel of niet blijft, als we het wel of niet halen. Je wil als topsporter het hoogste halen", zegt de trainer in De Telegraaf.

Voor de ontwikkeling van spelers als Clasie is Europees voetbal namelijk een must. "Een jongen zoals hij heeft bij Oranje geroken aan het echte werk. Ik kan me heel goed voorstellen dat dat naar meer smaakt. Europees voetbal is gewoon heel belangrijk om beter te worden, om ervaring op te doen. Spelen op zondag, donderdag, zondag. Daar word je alleen maar sterker van. Het versnelt je ontwikkeling gewoon", citeert ook het Algemeen Dagblad.

Het is duidelijk: voor Feyenoord staat er donderdag heel veel op het spel. Want ook de zoektocht naar een nieuwe spits of een eventuele vervanger van Clasie verloopt eenvoudiger als de groepsfase wordt bereikt. "Als je wél Europees voetbal haalt, wordt er anders naar je gekeken", aldus Rutten.